O nama

 

 

Udruženje Prostor od 2009. godine radi sa korisnicima i korisnicama psihijatrijskih usluga i organizuje različite aktivnosti usmerene ka poboljšanju položaja osoba sa problemima mentalnog zdravlja.

U Strategiji razvoja zaštite mentalnog zdravlja (Sl. glasnik RS, br.8/2007), istaknuto je da će svaka četvrta osoba u nekom periodu svog života imati problema sa mentalnim zdravljem. Zbog toga je prevencija mentalnih poremećaja i unapređenje mentalnog zdravlja od ključnog značaja za svaku zajednicu.

Prostor:

 

Mina Aleksić (1981), predsednica udruženja Prostor.

Mina Aleksic

Završila studije slikarstva na Accademia di Belle Arti (Firenca, Italija) i dvogodišnju edukaciju iz Telesne psihoterapije. Poseduje master iz Art terapije pri udruženju SIPEA u Rimu. U okviru aktivnosti udruženja, praktikuje metode art terapije u smislu socijalne akcije i svoj rad posvećuje poboljšanju položaja i kvaliteta života korisnika i korisnica psihijatrijskih usluga.

mina@prostor.org.rs

 

Marija Kućan (1976), potpredsednica udruženja Prostor.

IMG_4888

Diplomirala na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. U Prostoru uređuje umetničke programe i programe ekonomskog osnaživanja korisnika i korisnica psihijatrijskih usluga.

marija@prostor.org.rs

 

Jovana Viculin (1985)

jovana

Diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu (Srpska književnost i jezik sa opštom književnošću). Udruženju Prostor se priključila 2013. i posvetila se radu sa korisnicima psihijatrijskih usluga, posebno realizaciji radio emisije Glas nas u etru.

 jovana@prostor.org.rs

 

Dejana Vranješ (1977)

dejana

Diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2004. na grafičkom odseku. Članica je Nezavisne Alternativne radionice-NAR od 2003. i koosnivačica Fuckthemall-a od 2013. U Prostoru angažovana na različitim projektima iz oblasti dizajna i vizuelnog identiteta.

 dejana@prostor.org.rs

 

Sara Mandić

sara

Završila je osnovne i master studije klavira na Akademiji Umetnosti u Novim Sadu, kao i MA studije kulturne politike i menadžmenta Univerziteta umetnosti u Beogradu i Instituta d’Etudes Politiques de Grenoble Université Pierre Mendès (Lyon, France). Od 2010. radi kao profesorka klavira u muzičkoj školi „Božidar Trudić“.

sara@prostor.org.rs

 

Prim. dr med Anđelka Kolarević

andjelka

Psihijatrica, psihoterapeutkinja, načelnica odeljenja E u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici “Dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu. Završila je edukaciju iz psihoanalize, grupne i transakcione analize. Udruženju Prostor se priključila 2010, od kada aktivno radi kao stručna konsultatkinja i koordinatorka psihoterapijskih aktivnosti.

Milorad Mladenović (1966)

misa

Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti i Arhitektonskom fakultetu u Beogradu na kojem radi kao vanredni profesor. Imao je više samostalnih izložbi i radionica i osvojio je veliki broj nagrada na polju vizuelnih umetnosti i arhitekture. Udruženju Prostor se pridružio 2011. Saradnik je na umetničkim projektima.

Radoš Antonijević (1969)

rados

Doktorirao na Fakultetu likovnih umetnosti na odseku za vajarstvo u Beogradu, gde radi kao docent. Imao je više samostalnih izložbi i osvojio je veliki broj nagrada na ovom polju. Udruženju Prostor se pridružio 2011. Saradnik je na umetničkim projektima.

 

Dr Ivana Aleksić

Psihijatrica, psihoterapeutkinja, supervizorka programa udruženja Prostor.

 

Katarina Jakovljević

Umetnica, likovna pedagoškinja, stručna konsultantkinja.

 

Tommaso Diagoli (1981)

Završio je master Političkih nauka i Međunarodnih ljudskih prava u Italiji i SAD.

 

Marijana Šuleić (1979)

Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu na odseku za andragogiju, magistrirala studije roda na Univerzitetu u Sarajevu. Bavi se analizom položaja i identiteta osoba u institucijama totalnog tipa i ljudskim pravima osoba sa problemima mentalnog zdravlja.