Knjiga „Naš glas“ objedinjuje životne priče ljudi koji čuju glasove, imaju vizije ili neka druga nesvakidašnja senzorna iskustva.

Svi radovi objedinjeni u knjizi „Naš glas“ nastajali su u okviru rada Balkanske Hearing Voices mreže koju čine: Udruženje Prostor iz Beograda, Udruženje Tavan iz Sarajeva, Dom za odrasle osobe Turnić iz Rijeke, te Društvo Kralji ulice i društvo Slišanje glasov Slovenija iz Ljubljane.

„Hajde da radimo zajedno, vodič za razvoj i održavanje procesa uključivanje korisnika u oblasti zaštite mentalnog zdravlja u Jugoistočnoj Evropi“, nastala u okviru projekta IMPULSE Study podržanog kroz program Horizon 2020.

„Da li ste vi normalni?“ je kampanja udruženja Prostor koja ima za cilj približavanje teme mentalnog zdravlja zajednici.
U okviru projekta „Kreativni prostor za mentalno zdravlje“ u februaru 2021. počela je druga faza ove kampanje. “Da li ste vi normalni? Vol. 2” obuhvatala je, između ostalog, i seriju radionica vizuelnih umetnosti u kojima su učestvovali profesionalni umetnici i umetnice, kao i korisnici i korisnice udruženja Prostor a koje su se realizovale u „Kreativnom prostoru za mentalno zdravlje“ i u prostorijama UP “Cvijeta Zuzorić”.
Ova brošura predstavlja intimni osvrt na iskustvo zajedničkog rada.
Koordinatorke projekta: Katarina Jakovljević i Marija Kućan (udruženje Prostor).
Koordinatori i koordinatorke radionica vizuelnih umetnosti: Radoš Antonijević, Zoran Dimovski, Katarina Jakovljević, Vladimir Milanović, Milorad Mladenović i Ljiljana Šunjevarić.
#ActProjekat #ministarstvokulture #dalistevinormalni