O udruženju Prostor

Udruženje Prostor je udruženje građana i građanki registrovano u Beogradu, na opštini Stari Grad.
Misija udruženja:
Doprinos unapređenju zaštite mentalnog zdravlja u zajednici u cilju psiho-socijalnog osnaživanja i oporavka osoba sa problemima mentalnog zdravlja.
Vizija udruženja:
Ostvarivanje ljudskih prava osoba sa problemima mentalnog zdravlja u Srbiji.

foto

Mina Aleksić

predsednica udruženja Prostor
Završila studije slikarstva na Accademia di Belle Arti (Firenca, Italija) i dvogodišnju edukaciju iz Telesne psihoterapije. Poseduje master iz Art terapije pri udruženju SIPEA u Rimu. U okviru aktivnosti udruženja, praktikuje metode art terapije u smislu socijalne akcije i svoj rad posvećuje poboljšanju položaja i kvaliteta života korisnika i korisnica psihijatrijskih usluga.

mina@prostor.org.rs

mk

Marija Kućan

potpredsednica udruženja Prostor
Diplomirala na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Koordinatorka umetničkih projekata i programa ekonomskog osnaživanja korisnika i korisnica psihijatrijskih usluga kao i aktivnosti kampanje sa ciljem podizanja svesti javnosti na temu mentalnog zdravlja.

marija@prostor.org.rs

bogdanka

Bogdanka Čabak

članica
Prim. dr med. Bogdanka Čabak diplomirala je na Medicinskom fakultetu i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Organizovala i vodila likovne radionice u Domu za trajni smeštaj osoba sa invaliditetom i u Institutu za mentalno zdravlje. Radi u udruženju Prostor od 2020 godine.
WhatsApp Image 2021-04-02 at 14.43.24

Jasmina Bogdanović

članica
Osnovne i master studije socijalnog rada završila je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Aktuelno je zaposlena u Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu. Edukant je Sistemske porodične terapije. Primarno profesionalno usmerenje joj je oblast mentalnog zdravlja, kliničkog socijalnog rada i razvijanja usluga u zajednici. U Prostoru je angažovana za savetovanje korisnika o mogućnostima i pravima iz oblasti socijalne zaštite i zdravstva, kao i za preventivno savetovanje i podučavanje životnih veština.

SARADNICI

IMG-1958

Irena Stojadinović

saradnica
Master psihološkinja i psihoterapeutkinja pod supervizijom pri Školi za telesnu psihoterapiju „Tepsintezis“ Udruženja telesnih psihoterapeuta Srbije. Primarno profesionalno usmerenje je psihološko savetovanje i psihoterapija odraslih, psihološka procena, zagovaranje za razvijanje i unapređenje usluga zaštite mentalnog zdravlja u zajednici. U Prostoru je stručna saradnica na zagovaračkim i istraživačkim aktivnostima, facilitator Hearing Voices grupa podrške.

Ljiljana Šunjevarić

saradnica
Saradnica na umetničkim projektima od 2013. godine.

Dipomirala je i doktorirala Slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Aktivno izlaže na grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu od 2000. godine. Nagrađivana je iz oblasti crteža. Radovi su joj prisutni u umetničkim zbirkama i kolekcijama.

Milorad Mladenović

Milorad Mladenović

saradnik
Saradnik na umetničkim projektima od 2011. godine. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti i Arhitektonskom fakultetu u Beogradu na kojem radi kao vanredni profesor. Imao je više samostalnih izložbi i radionica i osvojio je veliki broj nagrada na polju vizuelnih umetnosti i arhitekture.
Radoš Antonijević

Radoš Antonijević

saradnik
Saradnik na umetničkim projektima od 2011. godine.Doktorirao na Fakultetu likovnih umetnosti na odseku za vajarstvo u Beogradu, gde radi kao vanredni profesor. Imao je više samostalnih izložbi i osvojio je veliki broj nagrada na ovom polju.
ProfilePhoto

Dr Ivana Aleksić

saradnica
Neuropsihijatarica (u penziji) i psihoterapeutkinja. Stručna savetnica Udruzenja Prostor.
received_10212541128985998~4

Jana Aleksić

saradnica
Diplomirana filološkinja skandinavskih jezika (profesorka švedskog jezika). Saradnica udruženja Prostor na polju kampanje.
Anđelka Kolarević

Prim. dr med. Anđelka Kolarević

počasna članica
Stručna konsultatkinja psihoterapijskih aktivnosti. Psihijatrica, psihoterapeutkinja. Završila je edukaciju iz psihoanalize, grupne i transakcione analize. Udruženju Prostor se priključila 2010, od kada aktivno radi kao stručna konsultatkinja i koordinatorka psihoterapijskih aktivnosti.
427444_10151349727324380_2112057655_n

Katarina Jakovljević

saradnica
Koosnivačica i saradnica na polju umetničkih programa. Završila Školu za dizajn i Fakultet Likovnih umetnosti 2001 godine. Specijalističke studije na istom fakultetu 2005 godine. Članica ULUS-a od 2003. godine. Izlagala na 5 samostalnih žiriranih izložbi i 25 grupnih u zemlji i inostranstvu.  Živi i radi u Beogradu kao nastavnik crtanja i slikanja u Školi za dizajn.
Jovana Viculin

Jovana Viculin

saradnica
Kooridnatorka radio emisije „Da li ste vi normalni?“. Diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu (Srpska književnost i jezik sa opštom književnošću).

 jovana@prostor.org.rs

Dejana Vranješ

Dejana Vranješ

saradnica
Diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2004. na grafičkom odseku. Članica je Nezavisne Alternativne radionice-NAR od 2003. i koosnivačica Fuckthemall-a od 2013. Saradnica na različitim projektima iz oblasti dizajna i vizuelnog identiteta od 2013 godine.

 dejana@prostor.org.rs

20210402_175343

Ivana Đurđević

članica
Diplomirana komunikološkinja na Fakultetu za kulturu i medije, na smeru Odnosi s javnošću. Bavi se društvenim mrežama, osmišljavanjem i predstavljanjem javnosti kroz aktuelne medije. PR volonterka u udruženju.
ana

Ana Čolić

članica
Diplomirala na psihologiju na Filozofskom fakultetu. Tokom završne godine  pridružila se Prostoru kao volonterka. Interesuju je različiti vidovi vaninstitucionalne psihološke podrške. U okviru Prostora imala je prilike da se bavi različitim aktivnostima, a trenutno drži časove engleskog, čiji je cilj da se korisnici lakše snalaze na internetu i da bolje razumeju filmove. Osim toga, učestvuje u vodjenju grupe podrške.

Sara Mandić

saradnica
Saradnica u projektima od 2013. godine. Završila je osnovne i master studije klavira na Akademiji Umetnosti u Novim Sadu, kao i MA studije kulturne politike i menadžmenta Univerziteta umetnosti u Beogradu i Instituta d’Etudes Politiques de Grenoble Université Pierre Mendès (Lyon, France).

sara@prostor.org.rs