O udruženju Prostor

Udruženje Prostor je udruženje građana i građanki registrovano u Beogradu, na opštini Stari Grad.
Misija udruženja:
Doprinos unapređenju zaštite mentalnog zdravlja u zajednici u cilju psiho-socijalnog osnaživanja i oporavka osoba sa problemima mentalnog zdravlja.
Vizija udruženja:
Ostvarivanje ljudskih prava osoba sa problemima mentalnog zdravlja u Srbiji.

foto

Mina Aleksić

predsednica udruženja Prostor
Završila studije slikarstva na Accademia di Belle Arti (Firenca, Italija) i dvogodišnju edukaciju iz Telesne psihoterapije. Poseduje master iz Art terapije pri udruženju SIPEA u Rimu. U okviru aktivnosti udruženja, praktikuje metode art terapije u smislu socijalne akcije i svoj rad posvećuje poboljšanju položaja i kvaliteta života korisnika i korisnica psihijatrijskih usluga.

mina@prostor.org.rs

mk

Marija Kućan

potpredsednica udruženja Prostor
Diplomirala na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Koordinatorka umetničkih projekata i programa ekonomskog osnaživanja korisnika i korisnica psihijatrijskih usluga kao i aktivnosti kampanje sa ciljem podizanja svesti javnosti na temu mentalnog zdravlja.

marija@prostor.org.rs

Jovana Viculin

Jovana Viculin

saradnica
Kooridnatorka radio emisije „Da li ste vi normalni?“. Diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu (Srpska književnost i jezik sa opštom književnošću).

 jovana@prostor.org.rs

Dejana Vranješ

Dejana Vranješ

saradnica
Diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2004. na grafičkom odseku. Članica je Nezavisne Alternativne radionice-NAR od 2003. i koosnivačica Fuckthemall-a od 2013. Saradnica na različitim projektima iz oblasti dizajna i vizuelnog identiteta od 2013 godine.

 dejana@prostor.org.rs

Anđelka Kolarević

Prim. dr med. Anđelka Kolarević

počasna članica
Koosnivačica i stručna konsultatkinja psihoterapijskih aktivnosti. Psihijatrica, psihoterapeutkinja. Završila je edukaciju iz psihoanalize, grupne i transakcione analize. Udruženju Prostor se priključila 2010, od kada aktivno radi kao stručna konsultatkinja i koordinatorka psihoterapijskih aktivnosti.
427444_10151349727324380_2112057655_n

Katarina Jakovljević

saradnica
Koosnivačica i saradnica na polju umetničkih programa. Završila Školu za dizajn i Fakultet Likovnih umetnosti 2001 godine. Specijalističke studije na istom fakultetu 2005 godine. Članica ULUS-a od 2003. godine. Izlagala na 5 samostalnih žiriranih izložbi i 25 grupnih u zemlji i inostranstvu.  Živi i radi u Beogradu kao nastavnik crtanja i slikanja u Školi za dizajn.
Milorad Mladenović

Milorad Mladenović

saradnik
Saradnik na umetničkim projektima od 2011. godine. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti i Arhitektonskom fakultetu u Beogradu na kojem radi kao vanredni profesor. Imao je više samostalnih izložbi i radionica i osvojio je veliki broj nagrada na polju vizuelnih umetnosti i arhitekture.
Radoš Antonijević

Radoš Antonijević

saradnik
Saradnik na umetničkim projektima od 2011. godine.Doktorirao na Fakultetu likovnih umetnosti na odseku za vajarstvo u Beogradu, gde radi kao vanredni profesor. Imao je više samostalnih izložbi i osvojio je veliki broj nagrada na ovom polju.
ProfilePhoto

Dr Ivana Aleksić

saradnica
Neuropsihijatarica (u penziji) i psihoterapeutkinja. Stručna savetnica Udruzenja Prostor.
received_10212541128985998~4

Jana Aleksić

saradnica
Diplomirana filološkinja skandinavskih jezika (profesorka švedskog jezika). Saradnica udruženja Prostor na polju kampanje.
Sara Mandić

Sara Mandić

saradnica
Saradnica u projektima od 2013. godine. Završila je osnovne i master studije klavira na Akademiji Umetnosti u Novim Sadu, kao i MA studije kulturne politike i menadžmenta Univerziteta umetnosti u Beogradu i Instituta d’Etudes Politiques de Grenoble Université Pierre Mendès (Lyon, France). Profesorka klavira u Osnovnoj muzičkoj školi „Petar Konjović“ i menadžerka produkcije i razvoja, Međunarodnog festivala „KotorArt Don Brankovi dani muzike“. U udruženju Prostor, saradnjica na polju kampanje.

sara@prostor.org.rs

Lana Ranđelović

članica

Stefan Dragonić

član
WhatsApp Image 2021-04-02 at 14.43.24

Jasmina Bogdanović

članica
Osnovne i master studije socijalnog rada završila je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Aktuelno je zaposlena u Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu. Edukant je Sistemske porodične terapije. Primarno profesionalno usmerenje joj je oblast mentalnog zdravlja, kliničkog socijalnog rada i razvijanja usluga u zajednici. U Prostoru je angažovana za savetovanje korisnika o mogućnostima i pravima iz oblasti socijalne zaštite i zdravstva, kao i za preventivno savetovanje i podučavanje životnih veština.
20210402_175343

Ivana Đurđević

članica
Diplomirana komunikološkinja na Fakultetu za kulturu i medije, na smeru Odnosi s javnošću. Bavi se društvenim mrežama, osmišljavanjem i predstavljanjem javnosti kroz aktuelne medije. PR volonterka u udruženju.
bogdanka

Bogdanka Čabak

članica
Prim. dr med. Bogdanka Čabak diplomirala je na Medicinskom fakultetu i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Organizovala i vodila likovne radionice u Domu za trajni smeštaj osoba sa invaliditetom i u Institutu za mentalno zdravlje. Radi u udruženju Prostor od 2020 godine.
ana

Ana Čolić

članica
Diplomirala na psihologiju na Filozofskom fakultetu. Tokom završne godine  pridružila se Prostoru kao volonterka. Interesuju je različiti vidovi vaninstitucionalne psihološke podrške. U okviru Prostora imala je prilike da se bavi različitim aktivnostima, a trenutno drži časove engleskog, čiji je cilj da se korisnici lakše snalaze na internetu i da bolje razumeju filmove. Osim toga, učestvuje u vodjenju grupe podrške.
IMG-1958

Irena Stojadinović

saradnica
Master psihološkinja i psihoterapeutkinja pod supervizijom pri Školi za telesnu psihoterapiju „Tepsintezis“ Udruženja telesnih psihoterapeuta Srbije. Primarno profesionalno usmerenje je psihološko savetovanje i psihoterapija odraslih, psihološka procena, zagovaranje za razvijanje i unapređenje usluga zaštite mentalnog zdravlja u zajednici. U Prostoru je stručna saradnica na zagovaračkim i istraživačkim aktivnostima, facilitator Hearing Voices grupa podrške.