O udruženju Prostor

Udruženje Prostor je udruženje građana i građanki registrovano u Beogradu, na opštini Stari Grad.
Misija udruženja:
Doprinos unapređenju zaštite mentalnog zdravlja u zajednici u cilju psiho-socijalnog osnaživanja i oporavka osoba sa problemima mentalnog zdravlja.
Vizija udruženja:
Ostvarivanje ljudskih prava osoba sa problemima mentalnog zdravlja u Srbiji.

foto

Mina Aleksić

predsednica udruženja Prostor
Završila studije slikarstva na Accademia di Belle Arti (Firenca, Italija) i dvogodišnju edukaciju iz Telesne psihoterapije. Poseduje master iz Art terapije pri udruženju SIPEA u Rimu. U okviru aktivnosti udruženja, praktikuje metode art terapije u smislu socijalne akcije i svoj rad posvećuje poboljšanju položaja i kvaliteta života korisnika i korisnica psihijatrijskih usluga.

mina@prostor.org.rs

mk

Marija Kućan

potpredsednica udruženja Prostor
Diplomirala na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Koordinatorka umetničkih projekata i programa ekonomskog osnaživanja korisnika i korisnica psihijatrijskih usluga kao i aktivnosti kampanje sa ciljem podizanja svesti javnosti na temu mentalnog zdravlja.

marija@prostor.org.rs

bogdanka

Bogdanka Čabak

članica
Prim. dr med. Bogdanka Čabak diplomirala je na Medicinskom fakultetu i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Organizovala i vodila likovne radionice u Domu za trajni smeštaj osoba sa invaliditetom i u Institutu za mentalno zdravlje. Radi u udruženju Prostor od 2020 godine.
WhatsApp Image 2021-04-02 at 14.43.24

Jasmina Bogdanović

članica
Osnovne i master studije socijalnog rada završila je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Aktuelno je zaposlena u Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu. Edukant je Sistemske porodične terapije. Primarno profesionalno usmerenje joj je oblast mentalnog zdravlja, kliničkog socijalnog rada i razvijanja usluga u zajednici. U Prostoru je angažovana za savetovanje korisnika o mogućnostima i pravima iz oblasti socijalne zaštite i zdravstva, kao i za preventivno savetovanje i podučavanje životnih veština.

SARADNICI

IMG-1958

Irena Stojadinović

saradnica
Master psihološkinja i psihoterapeutkinja pod supervizijom pri Školi za telesnu psihoterapiju „Tepsintezis“ Udruženja telesnih psihoterapeuta Srbije. Primarno profesionalno usmerenje je psihološko savetovanje i psihoterapija odraslih, psihološka procena, zagovaranje za razvijanje i unapređenje usluga zaštite mentalnog zdravlja u zajednici. U Prostoru je stručna saradnica na zagovaračkim i istraživačkim aktivnostima, facilitator Hearing Voices grupa podrške.
ljilja foto

Ljiljana Šunjevarić

saradnica
Saradnica na umetničkim projektima od 2013. godine.

Dipomirala je i doktorirala Slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Aktivno izlaže na grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu od 2000. godine. Nagrađivana je iz oblasti crteža. Radovi su joj prisutni u umetničkim zbirkama i kolekcijama.

Milorad Mladenović

Milorad Mladenović

saradnik
Saradnik na umetničkim projektima od 2011. godine.

Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu  1996. i na FLU Beograd 1994. Magistrirao je na FLU u Beogradu 1999. Odbranio je doktorski umetnički projekat „Neposredni konteksti – višemedijska prostorna postavka“ na Fakultetu likovnih umenosti Univerziteta umetnosti u Beogradu 2018.

Redovni profesor na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Radoš Antonijević

Radoš Antonijević

saradnik
Saradnik na umetničkim projektima od 2011. godine. Doktorirao na Fakultetu likovnih umetnosti na odseku za vajarstvo u Beogradu, gde radi kao redovni profesor. Imao je više samostalnih izložbi i osvojio je veliki broj nagrada na ovom polju.
427444_10151349727324380_2112057655_n

Katarina Jakovljević

saradnica
Koosnivačica i saradnica na polju umetničkih programa. Završila Školu za dizajn i Fakultet Likovnih umetnosti 2001. godine. Specijalističke studije na istom fakultetu 2005. godine. Članica ULUS-a od 2003. godine. Izlagala na 5 samostalnih žiriranih izložbi i 25 grupnih u zemlji i inostranstvu.  Živi i radi u Beogradu kao nastavnik crtanja i slikanja u Školi za dizajn.
0-02-05-0460224dc1c4c07b3d03ac4f4b0e709e6dcfb9a96a32fc4c29aa9d4e353fe848_67a9e30d48d36797

Ana Cukić

članica
Diplomirala na odseku za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Rad u Prostoru počela kao volonterka na radionicama engleskog jezika. Pored toga, trenutno zadužena za aktivnosti u okviru “slobodnog vremena” čiji je cilj pružanje mogućnosti korisnicima i korisnicama da se druže u sigurnom prostoru. Učestvuje u organizovanju i sprovođenju prodajnih izložbi, kao i drugih aktivnosti udruženja u okviru različitih kampanja.

Anđela Jovanović

članica
received_10212541128985998~4

Jana Aleksić

članica
Diplomirana filološkinja skandinavskih jezika (profesorka švedskog jezika). Saradnica udruženja Prostor na polju kampanje.
ProfilePhoto

Ivana Aleksić

saradnica
Neuropsihijatarica (u penziji) i psihoterapeutkinja. Stručna savetnica Udruzenja Prostor.
Jovana Viculin

Jovana Viculun

saradnica
Kooridnatorka radio emisije „Da li ste vi normalni?“. Diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu (Srpska književnost i jezik sa opštom književnošću).
Dejana Vranješ

Dejana Vranješ

saradnica
Diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2004. na grafičkom odseku. Članica je Nezavisne Alternativne radionice-NAR od 2003. i koosnivačica Fuckthemall-a od 2013. Saradnica na različitim projektima iz oblasti dizajna i vizuelnog identiteta od 2013 godine.